Hout Epe – Tips

Het is goed om te weten hoe je het beste je bbq kunt aansteken. Een paar handige tips voor je op een rij:

  • Gebruik goed aanmaakhout. Leg de droge blokken hout eerst in je bbq en leg daar het aanmaakhout bovenop.
  • Ontsteek het aanmaakhout nu en als de eerste vlammen goed grip op het hout hebben doe je de klep van de barbecue dicht. Heb je geen klep op je bbq zorg er dan voor dat je de wind niet teveel mee laat spelen om wel voldoende warmte dichtbij de barbecue te houden.
  • Leg na een tijd tijdje nog wat extra hout op het vuur. Je hebt nu een vergelijkbaar effect als met houtskool. Je ziet een gloeiende massa. Perfect dus!
  • Als je een temperatuurmeter hebt kijk dan of je bbq goed heet is. Afhankelijk van welk vlees je gaat braden moet je kijken wat hier de geschikte temperatuur voor is. Een flink groot stuk vlees bijvoorbeeld langzaam laten garen moet je op 120-130 graden doen. Wil je snel veel vlees garen dan mag je gerust naar 200 graden of hoger gaan. Heb je geen temperatuurmeter? Geen ramp…ga gewoon op je gevoel af en test met het vlees wat voor jou goed werkt.
  • Hou de temperatuur in de gaten en leg pas nieuw hout bij als je ziet dat de warmte langzaam onder je gewenste temperatuur gaat zakken.

Maar ook zeker belangrijk. Zorg dat de rook met de wind mee de goede kant op gaat, dus niet naar je gasten of het huis in. 🙂 

Succes met jou bbq avontuur kijk ook naar onze pakketten