Winter bbq

De winter BBQ begint inmiddels een trend te worden en dit jaar is het zelfs al dé tip voor de Kerst. En zeg nou zelf, een winter BBQ met vrienden of familie is misschien nog wel leuker dan een BBQ in de zomer. Naast ons winter bbq pakket en het Wild en speciaalbier pakket kan Rolf Rookhout ook elk onderdeel los leveren zodat jouw winter bbq perfect verzorgt is.

In onze webshop kunt u alles vinden en aanschaffen voor uw winter bbq

Winter BBQ: maak het tot een succes met onderstaande tips:

1. Roken op de winter bbq

De winter bbq is uitermate geschikt om te gaan roken. Niemand die zich stoort aan de rook. Maar alles smaakt wel veel lekkerder. De rooksmaak die in het gerecht trekt geeft zoveel meer smaak. Je kunt roken door gebruik te maken van Rookhout, Rookmot, Rookhout chunks, of je legt je gerecht op een rookplankje. Dit zou ook hét moment kunnen zijn om een echte smoker te kopen. Dan kun je zelfs je eigen worst roken.

2. Gesloten grill

Om in de winter het beste resultaat van je winter bbq te krijgen raden we aan om een gesloten bbq te gebruiken. Denk hierbij aan een Kamado, Green Erg, Smoker. Als hij maar dicht is. Sneeuw is leuk, maar niet in de BBQ

3. Dutch oven

Gietijzer is helemaal in bij de doorgewinterde barbecueër. De Dutch Oven is een verplicht item deze winter. Hier kun je heerlijke stoofschotels in maken, zie het recept hieronder. Maar ook brood of een kerststol.

4. Ga voor gietijzer

Zorg ook dat je wat kleinere gietijzeren steelpannen hebt, zodat je wat aardappeltjes en groenten kunt grillen zonder dat ze tussen het rooster vallen. Terwijl het vlees gaart, maak je natuurlijk je eigen barbecuesaus.

5. Winterkost op de barbecue

Het leukste is om echt wintervoer op de barbecue te gooien. Denk aan lekkere gekruide worsten, goulash, snert, wild zoals eend of konijnenbout, of een hele kip (zie het recept hieronder). Gepofte aardappels, die je tussen de hete kolen gaart. Of gepofte bieten, waar je weer een lekkere stamppot mee kunt maken.

4 Praktische winter BBQ tips voor gasten & grill meister

Last but not least wat handige tips voor zowel de gasten als de grill meister:

  1. Zorg dat je gasten van tevoren weten waar ze aan toe zijn. Dan kunnen ze zich erop kleden. De sfeer van een winterbarbecue komt niet echt op gang als jij de enige bent die buiten staat.
  2. Geef je in plaats van een kerstdiner een feestje en wil je dat je gasten lekker buiten blijven? Zorg dan dat je kleine hapjes serveert die je makkelijk weg hapt. Of waar je hooguit één stuk bestek bij nodig hebt. ‘n Groter stuk vlees kan natuurlijk wel. Zorg dan dat deze makkelijk op te delen is in kleine porties.
  3. Vergeet de aankleding niet. De winterdagen zijn kort en als je wat langer door wilt gaan is een beetje verlichting wel zo handig. Eén of twee knappe lampen boven de barbecue of werktafel is voldoende. Geef je een winters barbecue feestje, dan is een slinger met kleine lampjes leuker. Zet hier en daar ook een paar windlichten neer. En een vuurkorf is natuurlijk verplicht. Je gasten kunnen er af en toe heel stoer een blok hout in gooien en kinderen vinden het erg leuk om er worstjes of brood op een stok boven te garen. Aan het eind van het feestje komen dan de marshmallows tevoorschijn.
  4. Dreigt het te koud te worden? Regel een goede digitale thermometer die je op afstand af kunt lezen. Zo weet je precies wat de temperatuur in de barbecue is en de kerntemperatuur van het vlees. Kun jij lekker naar binnen bij je gasten.

Bekijk onze webshop